10-03-2019| Dag workshop Munay. De wil om Lief te hebben. Gegeven door Jessica Bredero

Titel activiteit: Dag workshop Munay. De Wil om Lief te hebben

 

Uitleg activiteit:

‘Munay. De Wil om Lief te hebben’. is een workshop over het ervaren van het Licht van Liefde en het versterken van de balans in jezelf en je leven. Het middelpunt van deze dag is het Munaysymbool.

Vanaf 9.30 kan je jezelf inschrijven. We beginnen om 10 uur rond 16.00-16.30 uur is de afronding.

Voor de lunch vertel ik iets over de achtergrond van het Munaysymbool wordt daar uitleg over gegeven. Er is gelegenheid voor het uitwisselen van ervaring en inzicht, en er is een door Munay geïnspireerde geleide meditatie geleide meditatie. Op deze manier krijgt symbool betekenis en kan het een hulpmiddel worden om onze innerlijke balans te herstellen.

Na de lunch wordt er uitleg gegeven over Hucha en gaan we oefenen met het schenken van Hucha. Hucha is de onze ballast, dat wat ons blokkeert (zie uitleg Hucha). We gaan dus loslaten of vergeven wat ons niet meer dient, wat nog aan ons systeem kleeft.

Het schenken van Hucha is een spirituele techniek uit de Incakosmologie. Hierbij maken we gebruik van het Munaysymbool. Door het schenken of vergeven van onze ballast maken we de weg vrij voor Munay of Liefde.

 

Mijn naam is Jessica Bredero.

In 1958 werd ik in het zuiden van Nederland geboren. Daar, in Limburgse Heuvelland, was destijds de Mariadevotie nog springlevend. Als klein meisje heb ik nog meegelopen in de meiprocessies voor deze Mystieke Moeder.

Vanaf die tijd raakt de Mystieke Moeder  mij af en toe aan. Onze Verbinding is nooit verbroken, en de aanrakingen worden steeds krachtiger.

Ik beschouw de Mystieke Moeder als een energetisch veld, waaarin wij in allemaal delen en met elkaar verbonden zijn.

 

Na een bijzondere reis door het gebied om het Titicacameer, het land van de Inca’s in Peru en Bolivia, ontving ik in 2003 tijdens een meditatie het Munay symbool. Daarbij kreeg ik het verzoek dit te delen.

Om aan de vraag te kunnen voldoen moest ik het symbool kunnen duiden, en daarmee ving een nieuwe reis aan. Deze keer trok ik door het landschap van mijn psyche.

Daar lagen, verborgen in het donker, onverwerkte pijnen op mij te wachten. Pas nadat ik deze trauma’s had bekeken en vergeven kreeg ik inzicht in de betekenis van het symbool.

Ondanks mijn band met de Mystieke Moeder leek het vergeven vaak buiten mijn bereik. Maar om in het heden echt gelukkig te kunnen zijn, moest ik mij bevrijden van de ballast van mijn trauma’s. De pijn die ik voelde, was de prijs die ik betaalde voor het niet loslaten of vergeven van gebeurtenissen die achter mij lagen.

Door het bestuderen van Een Cursus in Wonderen werd mij de weg naar vergeven duidelijk, en ik begon te beseffen dat geluk een keuze is die ik moest willen maken.

Om het beoogde doel te bereiken, ‘Mezelf van mijn ballast bevrijden om de Liefde te ontvangen’, maak ik nog iedere dag gebruik van zowel het gedachtengoed van de Cursus, als een spirituele vergevingstechniek uit de Incakosmologie. Dat doe ik met Munay, met mijn persoonlijke Wil om mezelf, mijn naaste en het leven Lief te hebben.

 

Het werken met-, en bestuderen van, de diepgaande wijsheid van beide leringen heeft de betekenis van het Munay symbool duidelijk gemaakt. Hiermee brak voor mij een nieuwe tijd aan, een tijd met meer verbondenheid, liefde en compassie.

 

In 2004 ben ik teruggegaan naar Cuzco, de voormalige hoofdstad van het Incarijk in Peru. Op de plaats waar de Corincancha had gestaan, de belangrijkste tempel uit die tijd, werd mij gevraagd mijn stem te gebruiken. Dat doe door middel van het geven van workshops.

 

In Munay,

Jessica, Munay Willaq Warmi (Jessica, de Vrouw die een Spreekstem is van Munay

 

Datum/ tijd: zondag 17-3-2019 van 10 uur tot +/- 16.00 uur

 

Kosten €45 inclusief koffie, thee en water.

Voor vragen en informatie: www.Munaythewilltolove.com